Κατηγορίες
Δωρεάν Βιβλία ποίηση

έρπουσα μεταφυσική

Ποίηση ερωτική, βιωματική, μεταφυσικής αναζήτησης.

Γράφτηκε την εικοσαετία 1980-2000, σε τέσσερις ενότητες: Βέβηλη πνοή- Ο έρωτας- Περιπλάνηση-Μετάβαση.

Τα ποιήματα που περιέχονται σ αυτή την συλλογή σε 4 ενότητες, είναι μέρος απο εξομολογήσεις και συμβολικές εξιστορήσεις βιωμάτων.

Επίσης αποτελούν περιγραφές των χώρων όπου συντελέστηκαν τα βιώματα. Οι περιγραφικές εμπειρίες προκύπτουν: όχι αναγκαστικά απο την ρεαλιστική διαδρομή του δημιουργού. Αλλά περισσότερο απο μιά βιωματική υποκατάσταση συμπάσχουσα στα ορατά και αόρατα δρώμενα της ζωής.

Όλα αυτά δόθηκαν με απλή και αφελή προβολή των υπερρρεαλιστικών στοιχείων. Τα οποία συλλέγονται ή ερμηνεύονται απο το φίλτρο τουεξιστορητή – δημιουργού χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Εκτός ίσως απο την προσπάθειά του να τηρήσει ένα ιδιότυπο «αγχώδες μέτρο». Αυτό αναδύεται απο τις συναισθηματικές και ηχητικές αξίες των λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν και των στίχων που συντέθηκαν.

Η θέση του δημιουργού

είναι ότι η κοινοποίηση ποιητικών σκέψεων, μπορεί καμμιά φορά να έχει και επικοινωνιακή απαξία για τον αναγνώστη. Αυτό, ανάλογα με την έτοιμη αντίστοιχη προσδοκία του τελευταίου, ή όταν αυτός υποστεί άκαιρα τον ποιητικό λόγο. Αυτή ήταν και η αιτία που ο δημιουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί σε τέτοια κοινοποίηση εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Η τωρινή κοινοποίηση προέκυψε απο το ότι η αυξημένη κοινωνική απαίτηση για επικοινωνία γενικά, τον έπεισε ότι η ανταλλαγή ιδεών αξίζει. Και είναι πλεον αναπόσπαστη αξία της εξέλιξης του ανθρώπου.

κατεβάστε δωρεάν την ποιητική συλλογή απο εδώ: